zaterdag 14 december 2013

DAX Rendement Aandelen per Sector

Totaal Rendement

Het gemiddelde ongewogen rendement van 154 fondsen in de belangrijkste Duitse indexen DAX30, MDAX, TecDAX en SDAX bedraagt +29,3% waarvan +3,0% dividend.

In het onderstaande overzicht staan de 32 fondsen met het hoogste rendement (incl. dividend). De stand is bijgewerkt tot en met de slotkoersen van vrijdag 13 december.





In de 6e kolom staat de actuele marktkapitalisatie (in miljoen EURO), gevolgd door het totaal rendement als som van het dividend en het koersrendement. Het dividend is afgeleid uit de dividend yield (en koers per 29-11).

Rendement per Sector

In het volgende overzicht zijn het gemiddelde rendement per sector voor de 154 fondsen in de DAX, MDAX, TecDAX en SDAX terug te lezen. De sectoren zijn gesorteerd op aflopend gemiddeld rendement.

Het aantal fondsen per sector staat in kolom 3. Het gemiddelde rendement, dividend en koersrendement per sector in de daaropvolgende kolommen. Het dividend is afgeleid uit de dividend yield.

Op de onderste rij staan de gemiddelde waarden per kolom. Indien een sector waarde groter is dan het gemiddelde dan staat hij in het groen weergegeven en indien kleiner in het rood.






De Media sector heeft het hoogste gemiddelde rendement van +61,2%. Dit rendement wordt breed gedragen in de sector. De aandelen in de sector zijn : SKY Deutschland AG, Kabel Deutschland Holding AG, ProSiebenSat.1 AG, CTS EVENTIM AG en Axel Springer AG.